5 mituri periculoase care distrug relația de cuplu. Le recunoști?

Posted by

Avem tendința să credem că întotdeauna sunt de vină două persoane pentru o ceartă. Psihologii cred că sunt mult mai mulți inițiatori: mituri care distrug relația de cuplu. Aici sunt 5 cele mai periculoase dintre ele.

40% din cupluri se despart din cauza incapacității partenerilor de a discuta problemele importante și de a mai lua decizii comune. De multe ori, nici măcar nu observăm faptul că relațiile noastre sunt supuse unei presiuni constante din exterior. Cu toate acestea, ele sunt expuse în mod constant la o varietate de influențe psihologice – stereotipurile societății, rudele consiliere, experiența prietenilor.

1. Un cuplu inseamna „noi“

Iubire, unitate, noi … De fapt, o relație eficientă ar trebui să constea din mai mulți „eu“. Deci, nu ezitați să căutați auto-exprimare și să petreceți timpul cu hobby-urile personale.

2. Experiența altor oameni vă va ajuta la evitarea greșelilor

Părinții ne doresc numai bine, credem noi, căzând în aceeași capcană din nou și certurile cu iubitul nostru, îndemnate de mama noastră. Ce alte atitudini ciudate trăiesc în capul tău? Ce zici de asta – „Ar trebui să fii fericit“? Din cauza teoriilor psihologice și instrucțiunilor paterne, mintea noastră face trasee răsucite spre fericire, în cele din urmă ducând la o criză. Luarea de decizii bazate pe experiența altora, face dificil să evităm extremele și să alegem între sacrificiu și egoism.

3.„Dacă sunt perfectă, relația va fi perfectă

Probabil, păstrați în minte o imagine a unei femei ideale, iubita, amanta, care începe cu cuvintele „trebuie să“ și include o listă nesfârșită de cereri pentru tine. Dacă nu te potrivești cu această imagine, dezamăgirea vine și distruge relațiile de cuplu. Cu toate acestea, merită să ne amintim că noi, la fel ca toți oamenii, nu suntem perfecți.

4. Mesele de familie sunt o tradiție inutilă

Adevăratul sens al meselor este departajarea în ceea ce privește timpul petrecut împreună. Tradiția meselor comune simbolizează resolidarizarea cuplului. Se spune ca la masă disputele între parteneri sunt rezolvate, evenimente semnificative se întâmplă și secrete importante cu privire la voi doi sunt revelate.

5. Sexul nu este cel mai important lucru

S-a dovedit că soții fac de 52 de ori mai puțin sex în al doilea an de căsătorie! În al treilea an, această cifră devine de 12 ori mai mică, iar calitatea sexului devine mai proastă. Asta pentru că oamenii în relații pe termen lung încep să se iubească unii pe alții mai puțin? Cu greu. Problema pot fi așteptările excesive din partea partenerului, prea multă muncă, detașare, din cauza certurilor și neînțelegerilor. Decizia este întotdeauna aceeași: nu uitați să faceți dragoste pentru plăcere.

 

Leave a Reply