7 lucruri pe care cuplurile fericite le fac inainte de a merge la somn

Posted by

Este foarte important sa petreceti ceva timp cu partenerul inainte de a va culca. Nu conteaza cat timp trebuie sa petreceti impreuna – o ora sau doar cateva minute. Daca va bucurati unul de celalalt, vorbind si aratandu-va dragostea, este tot ce aveti nevoie.

Va prezentam o lista cu cateva sfaturi simple, dar foarte eficiente, de la psihologi.

1. Comutati telefonul in modul silentios si puneti-l la distanta.

Dependenta de mass-media suprima eliberarea de oxitocina in corpul dvs. Acest hormon este responsabil pentru intimitatea si legatura emotionala. Psihoterapeutul Carol Carey ne sfatuieste sa urmam o regula simpla: opriti-va telefoanele sau puneti-le la ora 9:00 deoparte.

2. Uitati de serviciu.

Incercati sa uitati de serviciu si sa nu mai verificati e-mailul de serviciu atunci cand sunteti in pat. Este mult mai bine sa va petreceti timpul impreuna si sa va odihniti, pentru a putea fi productiv maine la lucru. Discutia de seara conecteaza cuplurile emotional, va ajuta sa uitati problemele si va face sa va simtiti relaxati. Evitati sa vorbiti despre munca, probleme financiare sau orice altceva care l-ar putea face pe partenerul dvs. sa se simta ingrijorat.

3. Mergeti la culcare in acelasi timp cu partenerul.

Multe cupluri nu se vad pe tot parcursul zilei si au un obicei de a merge la culcare la momente diferite. Potrivit psihologilor, cuplurile fericite isi perie dintii si se culca in acelasi timp. Ii ajuta sa mentina caldura si intimitatea relatiei lor.

4. Urmati o rutina.

Urmand aceeasi rutina de culcare in fiecare zi va ajuta sa dormiti mai bine. In timp ce urmati o rutina cunoscuta, creierul dumneavoastra primeste un semnal al apropierii timpului de culcare si va pregateste corpul pentru somn. Daca urmati aceeasi rutina impreuna cu partenerul dvs., aceasta va face relatia dvs. mai intima si demna de incredere.

5. Aveti o discutie inima-la-inima.

Fiti atenti la sentimentele celuilalt. Nu este nevoie sa oferiti sfaturi si sa gasiti solutii imediate la probleme. Uneori pur si simplu dorim sa vorbim si sa simtim grija si sprijinul celor dragi. Psihologii sugereaza sa va faceti timp cateva minute inainte de a merge sa dormiti pentru a exprima sentimente pozitive partenerului. Are o influenta pozitiva asupra starii voastre generale.

6. Tineti copii departe de dormitorul dvs.

Potrivit psihologilor, singurul moment in care ii puteti lasa pe copiii dvs. sa doarma in pat este cand au un cosmar. In restul timpului, dormitorul tau ar trebui sa fie spatiul tau privat. Trebuie sa aveti acel spatiu pentru voi doi pentru a va mentine intimitatea.

7. Nu impartiti patul cu animalele de companie.

Dupa cum arata studiul de la Universitatea din Kansas, 63% dintre persoanele care dorm cu animalele lor nu dorm suficient. Animalul dvs. de companie nu poate dormi in timpul noptii si de multe ori va deranjeaza somnul. In plus, avand un animal de companie in pat, incalca “regula de 2” in dormitorul dvs.

 

Leave a Reply