A doua șansă în dragoste

Posted by

Există a doua șansă în dragoste? Numai dacă vrei tu.

După ce am suferit din dragoste, cu toții spunem că nu mai există cale de împăcare. Irelevant este motivul despărțirii atunci când suferința este de nesuportat. Dezamăgire, resentimente, furie, reproș, neputință, regret, scuze, pretexte, împăcare, negare, abandonare și asta nu spune tot despre cât putem suferi de pe urma unei iubiri puternice. Când sentimentele sunt prea mari, ne-am dori să putem șterge trecutul cu buretele și să o putem lua de la capăt, alături de cel sau cea care ne-a deziluzionat. Pentru că și bărbații suferă din dragoste, uneori chiar mai mult decât femeile. Acela este momentul în care începem să ne gândim la o a doua șansă. Alteori, a doua șansă ni se cere, iar atunci ne baricadăm în spatele convingerii că șansa se obține. Dar suntem cu adevărat capabili să iertăm până la capăt și să uităm? Să îngropăm trecutul ca și când n-ar fi fost? Răspunsul se află în inima fiecăruia dintre noi.

Despre a doua șansă în dragoste, mulți spun că nu există, în timp ce experiența ne învață că în unele cazuri, se mai poate lua de la capăt. „Viața mi-a demonstrat că nu există o a doua șansă”, e una dintre replicile pe care le auzim cel mai des. Da, poate pentru anumite persoane, chiar nu există a privi înapoi, ci doar înainte. Pentru că au convingerea că odată ce s-a pus punct, lucrurile nu vor mai fi la fel dacă vor continua de unde au rămas.  Pentru că ei sunt optimiști și privesc cu încredere în viitor, știind că acolo există ceva mai bun care-i așteaptă. Pentru că ei sunt conștienți că merită mai mult, iar ceea ce au avut până acum nu a fost cel mai bun lucru pe care l-ar fi putut avea. Ei sunt norocoșii care decid să-și acorde lor o a doua șansă la a iubi din nou.

Dar ce putem spune despre cei care refuză să întrevadă o viață fără persoana în jurul cărora și-au construit întreaga lume? Chiar dacă încearcă să-și acorde șanse cu altcineva, fac ce fac și se reîntorc la ceea ce au avut. Nu sunt oare suficienți de puternici încât să treacă peste? Sau au sentimente atât de puternice încât chiar consideră că  și-au întâlnit deja sufletul pereche?

reintoarcerea la fosta iubire

A doua șansă în dragoste – unii spun că există, alții că nu. Cu toate acestea, trecem și prin relații cărora le mai dăm a doua șansă. Sau chiar o a treia, o a patra și o a infinita șansă. Iar dacă nu aș cunoaște un exemplu concret, nici n-aș îndrăzni să spun asta. Dar văd în jurul meu persoane care se reîntorc la vechea iubire, nu doar o dată, ci de n ori. Și cine știe, poate că aceea e iubirea vieții lor.

Întotdeauna am fost de părere că lucrurile se întâmplă cu un motiv. Și că există un motiv pentru care unele persoane rămân în trecut. Poate că acolo este locul lor. Încă te întrebi dacă există a doua șansă în dragoste? Răspunsul cel mai potrivit ar fi: Există, dar numai dacă vrei tu.

 

Leave a Reply