cum sa renunti la fumat

Trucul care te va ajuta sa renunti definitiv la fumat

Posted by

Marea intrebare: cum sa renunti definitiv la fumat? Ce metode exista pentru a renunta la fumat? Nu este usor! Dar, cu aceste linii directoare, renuntarea la acest viciu va fi mai usoara.

Nicotina afecteaza creierul, sistemul nervos si inima. Creste tensiunea arteriala si frecventa cardiaca. Cu cat este mai mare doza de nicotina consumata, cu atat este mai mare tensiunea arteriala si frecventa cardiaca a consumatorului. Prin urmare, aceasta poate cauza anomaliilor in ritmul cardiac (sau aritmii). In cazuri exceptionale, mai ales atunci cand se consuma doze mari de nicotina, aritmiile pot progresa pana la insuficienta cardiaca si chiar la moarte. Astfel, cand utilizati tigari sau tigari electronice, continuati sa introduceti in organism nicotina (care este absorbita prin plamani). Pe langa faptul ca este un drog dependent, nicotina este, de asemenea, toxica in doze mari. A fost chiar folosita ca insecticid pentru a ucide gandacii.

Trucul care te va ajuta sa renunti la fumat

Doar cu mentalizarea corecta, renuntarea la fumat este foarte usoara. Deoarece, 95% din dependenta de tutun este mentala.

Primul lucru pe care trebuie sa il intelegi este ca nimanui nu-i place sa fumeze. Ceea ce fumatorul capteaza ca placere, este, de fapt, tortura. Acestea fiind spuse, tutunul creaza o stare care provoaca anxietate constanta. Si cand fumeaza, fumatorul simt o usurare … aproximativ 20 de minute … apoi incepe sa ceara din nou ! Din nou, anxietatea creste!

cum sa renunti la fumat

Incercati din nou si din nou

Nu este nimic mai puternic decat o decizie irevocabila. Atata timp cat este irevocabila cu adevarat. Prin urmare, angajamentul fata de dvs. este esential pentru a obtine o renuntare eficienta. Vezi si alte articole interesante pe ghidul365.ro.

Pentru a simboliza puterea angajamentului dumneavoastra, puteti folosi multe resurse. Unii au pus un memento cu motivul pentru care nu mai fumeaza. Este primul lucru pe care il vad dimineata. Altii, pe de alta parte, pastreaza banii pe care ii vor cheltui pe tutun pentru a pleca in vacanta.

In concluzie, trebuie sa fiti cu adevarat convins ca vreti si veti renunta la fumat. Acest lucru nu inseamna ca este mai putin costisitor. Dar amintiti-va, toata lumea poate sa renunte la fumat. Vocea care spune in capul dvs. ca nu puteti, este de fapt minciuna.

Exista studii care spun ca fumatorul mediu reuseste sa renunte la fumat in a cincea incercare. Prin urmare, daca nu ati realizat-o inca, nu disperati! Continuati sa incercati!

 

Leave a Reply