Cum supravietuiesti unei despartiri dureroase

Posted by

Despartirea nu este doar greu de facut. Este o tortura infricosatoare. Aproape toti am trecut cel putin o data in viata prin cele sapte etape ale unei despartiri urate.

Dar daca va este greu sa va reveniti dupa o despartire, nu va descurajati. La fel ca si pierderea unui iubit sau a unui animal iubit, despartirile provoaca emotii adanci si profunde, care pot include durerea. Acest lucru este absolut normal si trebuie sa va acordati o multime de timp pentru a trece cu adevarat peste aceasta incercare. Știind la ce trebuie sa va asteptati in fiecare etapa a procesului de recuperare a despartirii poate fi mai usor sa cereti ajutor de la prieteni si familie atunci cand este necesar – si va poate aminti sa fiti buni cu voi insiva.

Este greu sa nu simtiti durere dupa incheierea unei relatii si este chiar mai greu sa nu o luati personal. Dar intelegerea faptului ca este posibil sa se realizeze si chiar sa se vada schimbari in dvs., pe cealalta parte, poate face manevra dureroasa mai usor de manevrat. Daca va oferiti timp sa va vindecati, va puteti ajuta, dar daca va simtiti blocati in neliniste, furie sau depresie dupa o despartire, este important sa cautati ajutor profesional. Uneori, perspectiva unui profesionist din afara este exact ceea ce trebuie sa ne indreptam intr-o directie noua, mai sanatoasa.

Recuperarea este un proces si, pe masura ce puneti piesele vietii inapoi impreuna, este posibil sa fi experimentat una sau mai multe dintre aceste etape de despartire pana acum.

Șocul este protectia naturala a organismului impotriva durerii. Iar cand relatia se va sfarsi mai intai, poate ca nu vreti sa va ocupati de ce urmeaza. Ar putea fi prea infricosator, prea singur, prea confuz. O stare de neincredere ar putea dura cateva minute, saptamani sau chiar luni si probabil va dura mai mult daca va aflati la sfarsitul unei despartiri neasteptate. Nu va surprindeti daca simtiti o senzatie de neclaritate cu privire la scena reala de despartire, o pierdere de respiratie sau probleme de somn.

 

Leave a Reply