De ce înșelăm în relații

Posted by

Chiar așa, de ce? Se presupune că suntem alături de persoana de care avem nevoie, cel sau cea care ne face fericiți și nu ar trebui să ne poftească gândul după alte trupuri frumos sculptate sau cu forme apetisante. E inevitabil să nu observăm cât de bine arată X sau Y atunci când privirea ne cade asupra unor specimene dintre cele mai sexy și „bune”, dar ne scuzăm rapid sub pretextul că „doar ne-am clătit privirea”. Sunt doar amăgiri temporare și ele nu ne îndreaptă spre decizii sau acțiuni concrete, numai din simplul fapt că știm că posibilitatea de a ne mai zări întâmplător și altădată este extrem de limitată, ca să nu zic nulă. În plus, suntem foarte mulțumiți de relația pe care o avem în prezent. Sau așa ne spunem noi. Să fie și aceasta doar o altă amăgire?

Infidelitatea în relații apare din cauza unor motive pe care nici măcar nu are rost să începem să le mai enumerăm. Le știm și noi prea bine. Ceva a lipsit, nu mai e la fel ca la început, se comportă tot mai indiferent, nu mă mai atrage, sexul e plictisitor, dragostea s-a risipit și încă alte 1000 de astfel de gânduri care ne îndreaptă spre acțiuni de infidelitate. Cel mai puternic dintre toate este motivul „celuilalt”, iar acesta nu are absolut nici o explicație. Bărbații spun adesea că au înșelat doar pentru că a fost o „alta”, alt trup, alt corp, altă chip. Numele, trăsăturile de personalitate, mediul de proveniență sau alte detalii de acest gen nu au nici un fel de importanță. „E doar activitate fizică”, remarcă ei. „Nu au însemnat nimic”. „Tot pe tine te iubesc”. Adevăr sau minciună, doar ei o știu.

În plus, se întâmplă și la femei, deși mai rar. Ele au nevoie de conexiune emoțională și rare sunt acelea care pot să se culce cu un bărbat pur și simplu. De obicei, se insistă mult pe cine e vinovat, cine înșeală mai mult decât cine (bărbații sau femeile?) și se uită de unde s-a plecat – faptul că pe undeva, există o ruptură în relație. Să faci retrospectiva relației, să identifici cauzele și motivele care au condus în acel punct poate ajuta sau nu, însă mai indicat este să vorbești cu cel/cea de lângă tine. Simte același lucru? A observat vreo schimbare în ceea ce însemnați voi? Stabiliți împreună cum vreți să procedați mai departe. Decât să ajungeți la infidelități și dezamăgiri în dragoste, certuri și conflicte care vă vor împiedica să mai priviți unul în ochii celuilalt, e mai preferabil să vă luați un timp doar pentru voi în care să analizați problema. Dacă preferați metodele drastice, puneți punct. Dacă simțiți nevoia să fiți cu altcineva din punct de vedere sexual, puteți la fel de bine fi și după ce ați încheiat socotelile cu celălalt partener al cuplului. Dacă, la vreun moment dat, simțiți nevoia să vă împăcați, puteți avea conștiința mai împăcată că ați călcat strâmb în afara relației.

infidela

Infidelitatea e o presiune care se așterne de ambele părți. Nu avem explicații pentru ea, însă asta nu ne împiedică să nu o practicăm. Este o realitate.

Leave a Reply