De ce sa faci sex in fiecare zi? Ce spun specialistii

Posted by

Sexul este grozav! Și nu numai pentru placerea pe care o poate provoca, ci si pentru multe beneficii pentru sanatate. Astazi, in special, va aducem cateva efecte sanatoase pe care sexul le poate aduce in starea fizica si emotionala.

Sexul are repercusiuni pozitive in viata de zi cu zi. Știinta a demonstrat-o repetat. Pe langa placerea momentului si efectul sau ulterior asupra unei dispozitii mai bune de a face fata unei rutine zilnice care poate fi obositoare, un studiu a aratat ca relatiile intime impiedica sau vindeca 10 boli diferite.

Cu toate acestea, cercetarile recente au aratat un aspect pozitiv care inca nu era cunoscut. Oamenii de stiinta de la Universitatea McGill, Canada, au decis sa investigheze posibila cauzalitate intre actul sexual obisnuit si cresterea tesutului nervos; una dintre zonele cheie ale creierului.

Cum se explica faptul ca sexul promoveaza o memorie mai eficienta? Echipa de cercetare, cu profesorul de psihologie Jenns Pruessner la conducere, a oferit trei motive. Pe de o parte, relatiile sexuale functioneaza ca un exercitiu si numeroase studii au aratat ca activitatea fizica creste nivelurile cognitive. Pe de alta parte, sexul contribuie adesea la inversarea starilor depresive si de stres, care dauneaza memoriei.

Desi una din posibilitatile pe care studiul le subliniaza este cea a functiei de “recompensa” a sexului. “Chimicalele implicate in recompensarea de semnalizare a hormonilor cerebrali si a neurotransmitatorilor s-au dovedit a fi asociate cu memoria si activitatea sexuala si se poate specula ca ambele sunt asociate cu recompensa”, a explicat Pruessner.

Cand facem dragoste, noi producem pe langa dopamina si endorfine, un hormon numit oxitocina. Acest hormon este, de asemenea, cunoscut sub numele de “hormon afrodisiac” sau “hormon de dragoste”.

Acest hormon ne face mai afectuosi si ne deschidem inima mai mult pentru acea persoana cu care impartasim intimitatea. Deci, mentineti relatii sexuale zilnice pentru o relatie de cuplu mai apropiata.

 

Leave a Reply