Dragostea adevărată versus o simplă atracție – tu știi să faci diferența?

Posted by

Dragostea ne încearcă pe toți de-a lungul vieții, și asta în moduri în care nici nu ne putem aștepta. De mici, avem parte de tot felul de sentimente pentru persoanele de sex opus, sentimente pe care le descriem adesea în termeni de atracție, plăcere, dragoste sau iubire. Ele nu sunt însă același lucru. Deși tinerii tind să confunde iubirea cu dragostea sau pe aceasta din urmă cu plăcerea, fiecare dintre aceste noțiuni definesc stări și trăiri diferite.

E ușor să spui că-ți place de cineva și tot la fel de ușor te poți îndrăgosti de cineva, însă mai greu ajungi să iubești cu adevărat. Dragostea adevărată nu o poți dărui oricui, ci doar persoanelor cu adevărat speciale din viața ta. Ca număr, acestea nu pot fi foarte multe.

cuplu de indragostiti

Te poți îndrăgosti de mai multe ori decât poți iubi cu adevărat. Te-ai gândit vreodată la asta? Sunt aproape sigură că poți număra pe degete „marile iubiri” care au trecut prin viața ta. Cei mai conservatoriști vor spune că doar una este marea iubire. Cei deschiși la minte, cu mai multă experiență în relații, vor spune că au avut 1, 2 maxim 3 povești de iubire adevărată de-a lungul vieții. Restul, vor miza mai mult pe faptul că au avut suficiente relații, însă prea puțini au ajuns să simtă dragoste adevărată pentru cineva.

Dar haideți să ne lămurim. Care e diferența dintre dragostea adevărată și simpla atracție față de o anumită persoană? Când placi pe cineva foarte mult, te gândești mai mult la a trăi fiecare clipă la intensitate maximă. Tot ce te interesează este prezentul și lucrurile frumoase de care puteți avea parte. Nu te gândești la un viitor comun cu acea persoană sau la cum va decurge relația în următorii câțiva ani. Te vezi alături de el/ea decât în ipostaza în care sunteți acum – ținându-vă de mână și trăindu-vă sentimentele așa cum știți voi mai bine.

Atracția față de cineva e ușor de recunoscut după principiul: nu știu cât va dura, însă acum îl/o doresc. De regulă, atracția este trăită superficial și dispare relativ repede. Se poate lăsa cu sex sau nu, depinde de cei implicați.

Te îndrăgostești de cineva în momentul în care simți că nu ți-l/ ți-o mai poți scoate din cap. La propriu, este singurul om la care te gândești, de care ți se face dor aproape imediat cum v-ați despărțit de la întâlnire, omul pe care vrei să-l auzi și să-l vezi cât mai des și așa mai departe. Îndrăgostitul este echivalentul fluturilor în stomac și a capului în nori.

indragostiti

Dragostea adevărată, iubirea aceea pe care oricine își dorește să o cunoască, este caracterizată de cu totul alte sentimente. Vorbim despre încredere și loialitate, responsabilitate și compromis. Relațiile serioase, îndelungate, bazate pe armonie și planuri constructive pentru o viață în doi. Nu trebuie să conducă neapărat la căsătorie, însă ambii parteneri se văd ținându-se de mână și în viitor.

În loc de concluzie, ține minte că poți place pe cineva, te poți simți atras de cineva, însă poți să nu iubești acea persoană. Nu orice relație pe care o ai trebuie să fie bazată pe sentimente profunde, unice, adevărate. Și orice altă combinație între aceste variante este posibilă.

 

Leave a Reply