Dragostea durează 3 ani… Și după?

Posted by

„Dragostea care durează trei ani este aia care nu a urcat pe munţi şi nici nu a ajuns în prăpăstii, aia care-ţi cade mură-n gură.”, „Dragostea durează 3 ani”, Frederic Beigbeder

Umblă vorba de ceva timp că dragostea durează 3 ani, nu mai mult. Sau cel puțin așa afirmă autorul Frederic Beigbeder în cartea cu același nume. „Dragostea durează 3 ani” s-a transformat dintr-o carte a unei povești de iubire care a căzut în capcana plictisului într-un adevărat mit pentru tinerii din ziua de azi. Mulți par să se ghideze după spusele autorului, care la finalul cărții ajunge la concluzia că s-a înșelat. Bineînțeles că dragostea nu durează 3 ani, altfel, ce s-ar alege de căsătoriile care sunt pentru toată viața? E vorba de dragoste sau de obișnuință? Ori poate ambele, ar zice marea majoritate. Cert este că dacă dragostea ar dispărea, căsătoriile n-ar rezista până la sfârșitul vieții.

fericiti impreuna

Persoanele idealiste vor să creadă în continuare că dragostea poate dura la nesfârșit, atâta timp cât ești alături de persoana potrivită. Nu trebuie să fie persoana perfectă din toate punctele de vedere, ci trebuie doar să fie persoana potrivită pentru tine. Cine se numără printre cei care caută perfecțiunea, încă n-a gustat din savoarea dragostei adevărate despre care toată lumea scrie, la care se visează și pe care și-o dorește oricine. E frumoasă când o întâlnești și doare mai tare atunci când o pierzi. Cineva mi-a spus o dată că dragostea adevărată se sfârșește întotdeauna, că tocmai de aceea e adevărată. N-am înțeles prea bine raționamentul din spatele acestei deducții, căci am o minte idealistă, care vrea să creadă că e mai mult în dragoste decât niște ani pe care îi marchezi într-un calendar invizibil, a căror dată o aniversezi printr-un ceremonial diferit. Dragostea nu se măsoară, ci se simte și nu găsesc rostul în a ține evidența sentimentelor.

indragostiti si fericiti

De asemenea, marea majoritate a celor care au trecut prin experiența unei relații îndelungate spun că după un anumit interval de timp, intervine plictiseala și monotonia în cuplul lor. Este o realitate, ne-am izbit cu toții de ea la un moment dat, iar uneori, oricât de mult s-ar încerca să se depășească acest impas, câteodată acesta este sfârșitul pentru unele relații. Că intervalul este de 3 ani, 2 luni sau câteva săptămâni, rămâne la experiența și aprecierea fiecăruia. Însă nu este o certitudine că dragostea durează doar 3 ani. Ea poate dura oricât de mult vrea fiecare sau oricât de puțin. Timpul contează prea puțin în dragoste. Da, e nevoie de 2-3 ani pentru a consolida o relație adevărată, puternică. Însă când ai de-a face cu o dragoste adevărată, timpul petrecut împreună cu cel drag te face să simți mai mult decât fluturi în stomac și senzația de plutire: împlinire, intenția de a păstra ceea ce ai și prețuirea celui pe care îl iubești. Oamenii care descoperă dragostea ce durează mai mult de 3 ani sunt aceia care reușesc să o ferească de capcanele impuse de timp, plictiseală, monotonie, rutină și orice alte obstacole de acest gen. În cele mai multe cazuri, ce urmează după cei 3 ani de dragoste e partea cea mai bună a oricărei relații.

Leave a Reply