Dragostea ține cont de vârstă ?

Posted by

O vorbă din popor spune că dragostea nu are vârstă și că nici nu ar ține cont de ea. Cu toate acestea, în condițiile în care timpurile s-au schimbat, la fel și mentalitatea, iar în societatea contemporană întâlnim din ce în ce mai multe relații în care vârsta celor doi parteneri devine motiv de discuție, diferențele mari de an existente într-un cuplu par să întunece concepțiile despre dragostea adevărată. Unele guri pun la îndoială sentimentele unuia dintre parteneri – în principal a femeii, atunci când intervine și statutul social al bărbatului la mijloc – în timp ce altele vorbesc despre interese materiale și financiare sau motive ascunse pentru care o persoană ar sta cu cineva mult mai în vârstă sau mai tânăr decât ea. Așadar, când devine vârsta o problemă în calea fericirii a doi oameni care se presupune că se iubesc?

De multe ori tindem să punem la suflet comentariile și opiniile celor din jur, chiar mai mult decât ar trebui să conteze ceea ce ne spune sau simte cel sau cea alături de care suntem. Drept urmare, relațiile intră în declin datorită prezenței mulțimii în intimitatea lor. Când presiunile sociale încep să-și spună cuvântul asupra relațiilor în care diferența de vârstă este mai mare decât ceea ce se acceptă ca fiind normal, dragostea începe să se împotmolească și să se împiedice de obstacole invizibile. Amprenta socială, prejudecățile, diferențele de mentalitate, toate acestea se află doar în capul celui sau celei care se lasă afectat de ele. Nu este un zid vizibil care se interpune între ei doi, însă ceea ce se află în mințile lor se transformă în arme care se întorc împotriva lor și a relației pe care o au. Singurul lucru de care îi putem acuza pe acești oameni sunt slăbiciunea de care dau dovadă în fața mulțimii, când de fapt, toate eforturile lor ar trebui să se concentreze asupra întăririi legăturii pe care o au. Dacă dragostea lor este sinceră și autentică, opiniile exterioare nu ar trebui să intervină între ei, căci într-o dragoste adevărată nu mai e loc și de altcineva sau altceva.

varsta in dragoste

În prezent, relațiile în care el este mai mic și ea mai mare sunt la modă, ca să nu mai vorbim de varianta inversă. Probabil și din cauza faptului că oamenii au început să caute calitatea în relații, nu cantitatea. Ca mulți alții de altfel, și ei consideră că experiența de viață a cuiva mai în vârstă este mai benefică pentru o relație ce se vrea a fi mai serioasă. La urma urmei, toți ne dorim să învățăm ceva de la cel de lângă noi, pentru ca în momentul în care ne despărțim, să rămânem cu o lecție de viață pe care o luăm mai departe și cu care ne putem completa pe noi înșine. Căci va veni ziua în care povestea și experiența noastră de dragoste se va completa cu a unei alte persoane, iar în acest caz, vârsta va deveni un aspect irelevant. Atâta timp cât cei doi sunt pe aceeași lungime de undă, iar poveștile lor se potrivesc și mai ales, se completează, atunci nimic nu poate sta în calea dragostei lor.

 

Leave a Reply