Femeile inteligente se îndrăgostesc mai greu – adevăr sau minciună?

Posted by

Circulă un zvon cum că femeile inteligente se îndrăgostesc mai greu sau își găsesc rar un partener potrivit pentru ele. Totodată, ele încep să dezvolte gânduri pesimiste cu privire la viața lor sentimentală. Se lovesc adesea de prejudecăți sau erori de gândire precum „Am parte numai de bărbați nepotriviți”, „Fac numai alegeri greșite”, „Nu găsesc în ruptul capului pe cineva cu care să fiu compatibilă” și ajung să se consoleze cu gândul superficial că „Sunt prea bună pentru ei”. De cele mai multe ori, femeile de acest gen dau vina pe faptul că au un IQ mai ridicat și atunci e foarte greu pentru ele să simtă că celălalt le completează, că au același nivel de cultură sau cel puțin unul peste medie, că pot discuta cu ei despre lucruri mai profunde sau mai exotice și nu doar despre banalitățile pe care le poate împărtăși  cu restul prietenilor. Probabil sunteți familiari cu exemple de acest gen, fie că i s-a întâmplat unei cunoștințe sau celei mai bune prietene, fie că ați trecut chiar voi prin asemenea situații.

De ce femeile cu o inteligență peste medie au probleme în a-și găsi bărbatul cu care să se potrivească? Au prea multe pretenții sau sunt prea raționale în judecată? Își pun sub lacăt sentimentele și emoțiile, uitând să se mai deschidă în fața noului? Gândesc prea mult și simt prea puțin? Sunt toate aceste lucruri un mit răspândit sau e o poveste care conține și o urmă de adevăr?

Ne putem pune de acord asupra faptului că femeile inteligente au anumite pretenții, în sensul că nu oricine este demn de a sta lângă ea și a obține statutul de iubit. Știind foarte bine de ce sunt capabile, aceste femei vor cere exact același lucru de la bărbatul care-i va fi iubit, considerând că merită, din moment ce și ea oferă la fel. Nimeni nu pune la îndoială faptul că merită mai puțin decât ceea ce poate oferi, tocmai din acest motiv, fiecare trebuie să simtă că persoana cu care va fi într-o relație este exact pe meritul său.  Nimic greșit până aici, dacă aplicăm principiul echitabilității.

femeie-inteligenta-cu-ghinion-in-dragoste

Mai departe, femeile inteligente pot fi ușor acuzate de faptul că gândesc prea mult, concentrându-se pe analiza tuturor factorilor externi și a probabilităților, respectiv posibilităților, ca un lucru sau altul să se întâmple, pierzând din evidență că este bine ca, din când în când, să te mai lași dusă de val, să simți înainte să rupi farmecul unei legături cu tot felul de gânduri. Suntem femei și avem calitatea (sau defectul) de a pune în balanță lucrurile și a anticipa eventualele riscuri, iar o femeie inteligentă va prefera dintotdeauna să știe exact la ce se supune, ce ar putea pierde sau ce ar putea câștiga dacă ar intra într-o relație cu un anumit bărbat. Argumentele invocate vor cântări la decizia ei dacă e în regulă să-l placă pe X sau e mai bine ca fiecare să-și vadă de drumul lui.

Femeile inteligente tind să respingă mai mult decât să accepte, iar asta de teama a orice ar putea merge prost după. Pentru a evita mustrările de conștiință (știa ea că așa se va întâmpla), femeile inteligente aleg să se chinuie în loc să profite. Poate acesta e cel mai mare „păcat” al lor.

Leave a Reply