Mituri despre orgasm demontate de specialisti

Posted by

In ultimul timp, orgasmele experimentate de femei au devenit un subiect popular de discutie in cadrul feminismului. Și asta e minunat – pentru ca multe mituri care se raspandeau in jurul lor merita demontate.

Corpul feminin este un peisaj divers si plin de mistere si mituri o multime. Prin urmare, nu ar trebui sa fie o surpriza faptul ca atunci cand vine vorba de sex, sunt la fel de multe mistere si mituri care plutesc in jurul lor. Mai exact, se pare ca exista destule mituri despre orgasm care sa dureze o viata. Mai degraba decat sa le ignoram pe toate, este timpul sa luam aceste mituri comune despre orgasm si sa le distrugem pentru totdeauna.

1: Orgasmele multiple sunt floare la ureche

Jenny Block, autoarea lui “O Wow: Discovering Your Ultimate Orgasm” se refera la femei ca o banda norocoasa cu capacitatea de a avea orgasme multiple. Ea continua sa afirme ca doar pentru ca femeile au aceasta capacitate, nu inseamna ca toate femeile le experimenteaza. Si pentru cele care fac asta? Nu inseamna ca este usor, sau ca se va intampla de fiecare data cand fac sex sau se masturbeaza.

2: Femeile ating orgasmul prin relatii sexuale

Conform unui studiu realizat de Societatea Obstetricianilor si Ginecologilor din Canada, aproximativ o treime din femei nu realizeaza niciodata orgasm in timpul actului sexual. De fapt, doar 30% din orgasmul femeilor in mod regulat prin relatii sexuale si restul necesita o stimulare clitorala suplimentara pana la punctul culminant. Majoritatea femeilor, inclusiv cele care nu realizeaza niciodata orgasm in timpul actului sexual, sunt capabile sa faca acest lucru prin stimulare manuala si orala. Obtinerea orgasmului de undeva altul decat actul sexual este considerata normala in lumea sexualitatii feminine, deoarece orgasmul este un orgasm, indiferent de metoda.

3: Toate pozitiile sunt create egal

Daca credeti ca ar trebui sa ajungeti la orgasm, indiferent de pozitia in care va aflati, gresiti. Exista pozitii care va sporesc probabilitatea de orgasm, cum ar fi femeia deasupra, unde veti primi o stimulare clitorala pentru a va ajuta sa ajungeti la orgasm.

4: Sexul este bun doar daca ai orgasm

Un orgasm in timpul sexului nu inseamna neaparat un sex extraordinar si nu este chiar esential ca o femeie (sau un barbat) sa se bucure de acte sexuale. Adesea, partenerii pot fi prinsi in ideea de a ajunge la punctul culminant si de a uita despre sentimentele, senzatiile si placerea de a face sex. In 2012, ABC News a raportat tendinta karezzei, unde cuplurile evita in mod intentionat orgasmul pentru a se concentra pe energia sexuala intre ele, creand legaturi de intimitate durabile, in loc sa participe la sexul conventional. Desi karezza ar putea sa nu fie preferate de toata lumea, cuplurile implicate au declarat pentru ABC News ca nu sunt doar satisfacute sexual, ci se simt mai aproape unul de altul decat oricand.

5: Nu poti atinge un orgasm in timp ce porti un prezervativ

Nu exista o lume in care sexul sigur ar trebui ignorat de dragul unui orgasm. Daca cineva sustine ca nu poate avea orgasm fara prezervativ, atunci este timpul sa devenim creativi, mai degraba decat sa dam protectia la o parte. International Business Times a raportat un studiu realizat de Studiul national privind sanatatea si comportamentul sexual in Statele Unite, care nu a constatat diferente semnificative in erectiile barbatilor in timpul utilizarii prezervativelor sau a lubrifiantului. Sexul mai sigur este mai sexy, deoarece creierul dvs. ruleaza despre sarcina, ITS si alte pericole de sex neprotejat si va permite sa va concentrati asupra partenerului.

6: Toate femeile pot ajunge usor la orgasm

Potrivit autorului si sexologului Betty Dodson, femeile au nevoie de 20 – 30 de minute de stimulare clitorala in medie, pentru a ajunge la punctul culminant. Dodson continua sa afirme ca, desi o combinatie de activitati este in general preferata de majoritatea femeilor, ca nu exista garantii atunci cand vine vorba de timp si orgasmul feminin.

 

Leave a Reply