Mituri nesănătoase care vă distrug relația (și de ce trebuie să încetezi să crezi în ele)

Posted by

Gândirea de “fericiți până la adânci bătrâneți” este reală poate provoca probleme pentru o relație. Descoperiți adevărul din spatele unor concepții greșite despre relații, astfel încât să puteți reînnoi legătura.

Să te îndrăgosteștieste ușor. Menținerea unei relații fericite și sănătoase? Aceasta este partea dificilă. Și dacă te intri într-o relație crezând în mituri cum ar fi “opusele se atrag” și “fericiți  până la adânci bătrâneți”, veți fi predispuși la eșec, spune Charlie Bloom, un psihoterapeut din California. Aceste idealuri sunt nesănătoase și nerealiste, deoarece tind să se bazeze pe basme.

Pentru a vă ajuta să vă îmbunătățiți relațiile, am decis să eliminăm aceste mituri. Citiți mai departe pentru a descoperi adevărurile din spatele a 10 mituri de relații comune.

Mitul # 1: Opusele se atrag

Adevărul: Acesta este unul din acele mituri care sunt înrădăcinate în noi ca adolescenți: fetița bună se îndrăgostește de băiatul rău. Și, deși există un anumit adevăr – extroverții tind să fie atrași de introverți, de exemplu – cheia unei relații de succes este să se completeze unul pe altul. “Îmi place să spun complementele se atrag”, spune Bloom. “Asta înseamnă căutarea unei persoane care are calitățile pe care nu le aveți”. Este, de asemenea, un mare plus pentru a avea asemănări în istoria dvs. personală, precum și interese comune. Un fundal similar va face mai ușor să relaționați unul cu celălalt.

Mitul # 2: Cuplurile fericite nu se ceartă niciodată

Adevărul: Mulți dintre noi cad pradă acestei concepții greșite și nu e de mirare de ce. Filmele, emisiunile de televiziune și societatea care perpetuează mitul că pentru cuplurile fericite, viața este întotdeauna trandafiri și soare. Adevarul? “Toate cuplurile au certuri, iar certurile nu sunt un semn că sunteți cu persoana greșită”, spune Bloom. “De fapt, este bine să dezbatem problemele. Nu veți vedea mereu cu ochii în ochi și asta este bine “. Ceea ce este important este să fiți diplomatici în timpul unor certuri să nu judecați sau să fiți critic față de perechea voastră. Vorbind adevărul fără vină, judecata va stabili încrederea și va întări legătura.

Mitul # 3: Cuplurile ar trebui să facă sex de 5 ori pe lună

Adevărul: “Nu există o frecvență corectă pentru sex”, spune Bloom. “Toți au nevoi diferite”. Dacă doriți să faceți mai mult sau mai puțin sex, discutați cu partenerul dvs. și găsiți un canal care funcționează pentru ambele persoane.

Mitul # 4: Relațiile bune sunt ușoare și nu necesită muncă

Adevărul:  Realitatea este foarte diferită. “Nu cunoști o persoană până când nu ai fost cu ea pentru o vreme”, explică Bloom. “La începutul unei relații, ambii vă puneți cel mai bun picior înainte. În cele din urmă, defectele dvs. încep să apară, iar partenerul dvs. trebuie să învețe cum să se descurce cu ele. “Recunoscând că toate relațiile iau măsuri, vă va împiedica să vă simțiți dezamăgiți mai târziu.

Mitul # 5: Să te căsătorești sau să ai un copil îți va rezolva problemele de relaționare

Adevărul: “Femeile care se confruntă cu probleme de încredere tind să creadă că căsătoria și bebelușii își vor face partenerii mai mult angajați”, spune Bloom. “Dar asta nu este neapărat cazul”. Mai degrabă decât să vă rezolvați problemele, a avea un bebeluș ar putea să creeze noi probleme care să le adauge doar pe cele cu care vă confruntați. Pentru a vă îmbunătăți legătura, trebuie să vă uitați la ce se întâmplă în interiorul relației, mai degrabă decât să vă uitați la forțele exterioare pentru a le remedia, recomandă Bloom.

Mitul # 6: Angajamentul este un eveniment unic

Adevărul: Spunându-ți jurămintele și schimbând inelele în ziua nunții nu este de ajuns: trebuie să te angajezi în căsătorie în fiecare zi, potrivit lui Bloom. “Relațiile mari nu se întâmplă doar”, spune el. “Trebuie să le cocreați tot timpul cu partenerul.”

Mitul # 7: Dacă m-ar iubi, ar ști ce am nevoie

Adevarul: “Partenerul nu este un cititor de minți”, spune Bloom. “Depinde de dumneavoastră să-i spuneți exact cum trebuie să vă simțiți iubiți”. De exemplu, dacă doriți o conexiune fizică și atenție, spuneți partenerului ce înseamnă asta pentru dumneavoastră. Poate că este o îmbrățișare și un sărut înainte de a pleca la serviciu sau o relaxare în weekend. Bloom sugerează să spui ceva de genul “Ar însemna mult pentru mine dacă …” și să completezi cu martor tot ce ai nevoie pentru a te simți iubit și sprijinit.

Mitul # 8: Oamenii nu se schimbă

Adevărul: Oamenii se pot schimba – atâta timp cât vor. “Trebuie să fii dispus și deschis”, spune Bloom. Amintiți-vă că schimbarea poate fi înfricoșătoare, deci este important să fiți iubitori și să vă sprijiniți partenerul.

Leave a Reply