Sfaturi pentru o relație fericită

Posted by

Fericirea în dragoste este un scop pe care oricine dorește să-l atingă. Prin încercări repetate și experiențe atât plăcute cât și mai puțin plăcute, învățăm cum să ne comportăm în relații pentru a avea parte numai de lucruri frumoase. Învățăm că este important să oferi, nu doar să ceri sau să aștepți să primești. E nevoie de doi pentru a forma o relație și tot de doi pentru a o face să funcționeze. Fericirea nu trebuie să aparțină mai mult unuia decât altuia într-o relație. Ea trebuie să fie aceeași pentru fiecare. Ca să ajungi să simți împlinirea în cuplu, e nevoie să știi câteva dintre regulile esențiale ale unei relații fericite.

De exemplu, cum și când să spui „Îmi pare rău”. Certurile sunt o realitate în orice cuplu. Pot apărea în orice moment, din motive mai mult sau mai puțin serioase. În desfășurarea lor, poate suntem prea focusați să împărțim vina sau să scoatem în evidență greșelile celuilalt, însă e important ca la un moment dat să ne oprim și să ne dăm seama că așa nu vom ajunge nicăieri. Altfel, nu s-ar mai fi inventat termenul de compromis în relații. Recunoaște când este vina ta și cere-ți scuze. Uneori nici nu mai contează motivul certei, atâta timp cât unul din ei este dispus să lase de la el pentru bunul mers al relației. Asta nu înseamnă să-l obișnuiești pe celălalt cu ideea că doar tu trebuie să-ți ceri scuze sau că doar tu greșești în relația voastră. Dacă este suficient de matur/ă, va realiza și singur/ă când este cazul să-și ceară scuze.

Nu te afunda în comparații. Încetează să mai reflectezi asupra trecutului și a fostei iubiri. Dacă nu se află în prezentul tău, este pentru un motiv. Locul lor nu este acolo, iar tu ai găsit ceva mai bun. Nu e loc în relația voastră de fantome din trecut sau umbrele fostelor iubiri. În clipa în care vei renunța la a mai face comparații, vei fi mult mai fericit/ă.

Căutați ocazii pentru a vă distra împreună. Cele mai frumoase amintiri se întâmplă în doi. Profitați de oportunitățile pe care viața vi le oferă pentru a colecționa cât mai multe momente memorabile.

Nu vă ignorați nevoile sexuale și emoționale. Revenind la principiul „Oferă, nu doar aștepta să ți se ofere”, dacă vei ține cont de dorințele persoanei de lângă tine atunci și inversul va fi valabil. Plăcerea pe care o obțineți împreună implică compromisuri și în pat, nu doar în afara lui.

cuplu fericit

Responsabilitatea în conflicte. Reproșuri, discuții în contradictoriu, divergențe de opinii, toate pot conduce la un conflict mai amplu. Important este să alegi cu grijă bătăliile pe care vrei să le duci alături de partener și pe cele pe care le porți împotriva acestuia. Nu trebuie să lași orice chestie măruntă să stea în calea fericirii voastre.

Sinceritate. Ce vreți unul de la celălalt? Uită-te la cel/cea de lângă tine și întreabă-te dacă este ceea ce îți dorești. Fiind sincer/ă cu tine, ești sincer și cu celălalt.

Leave a Reply